Kripto Kapanış Saati 2023

HULK

TMF Moderatör
Yönetici
Moderatör
8 Nis 2018
111
8
18
Değerlendirme - 0%
0   0   0
https://turkmmoforum.com/wp-content/uploads/2023/05/Kripto-Kapanis-Saati.jpg

Kripto Kapanış Saati hakkında detaylı bilgilendiriyoruz. Kripto Para 4 Saatlik Kapanış Saatleri ve Binance, Paribu, Coinbase kaçta kapanıyor işte detayları.

Geleneksel borsalarda açılış ve kapanış saatleri vardır. Bu saatler dünyanın her yerinde farklılık gösterir. Ancak kripto para borsalarında bu durum farklıdır. Kripto para borsalarında açılış ve kapanış saatleri söz konusu değildir. İnsanlar 7/24 burada işlem yapabilmekte, diledikleri zaman para yatırıp çekebilmektedir. Bu borsalarda fiyatların belirlenmesi için bazı saat dilimleri esas alınır. Bu saat dilimleri de kapanış saat olarak değerIendirilir ancak herhangi bir kapanış söz konusu değildir. Saat dilimlerine göre fiyatların belirlenmesinin sebebi, son fiyatına göre yüzde kaçla yükseldiğini veya düştüğünü belirlemektir.

Bir borsada herhangi bir nedenden dolayı alım satım kapatılmadığı sürece, günün her saatinde kripto para alabilir veya satabilirsiniz. Ancak teknik analizlerin yapılabilmesi açısından her gün bir başlangıç ve bitiş saati belirlenmelidir. Kripto kapanış saati 2023, mum grafiklerin verilerinin oluşması için belirlenen saattir. Bu saatlerde borsalarda işlem yapılabilir ancak yalnızca fiyat belirlenmesi ve analiz yapılabilmesi için kapanış veya bitiş olarak adlandırılır.

Kripto paralarda günlük kapanış saati 00:00’dır. Yani fiyatların sıfırlandığı ve fiyat grafiklerinde yeni mumların açıldığı saattir. Ancak bu saat Greenwich saati olarak esas alınır. Bu nedenle Türkiye saatine göre, 3 saat geridedir. Yani Türkiye saati ile kripto para borsalarının verilerinin sıfırlandığı saat ya da kapanış saati gece 03:00’dır.


Kripto Para 4 Saatlik Kapanış Saatleri


Kripto paraların grafik verilerinin doğru okunması için destek ve direnç seviyeleri çok önemlidir. Teknik analizciler bu seviyelere göre analiz yaparlar ve bir dijital paranın yükselebileceğini veya düşebileceğini bu seviyelere göre belirlerler. Hatta mum grafikler ile destek ve direnç seviyelerine göre hangi fiyatlara düşebileceği de tahmin edilebilir. Bu verilerin elde edilmesi için de 4 saatlik veriler ele alınır.

Kripto para 4 saatlik kapanış saatleri 07:00’da başlar ve 4 saatte bir olmak üzere ilerler. Buna göre 11:00, 15:00, 19:00, 23:00 ve 03:00 saatleri, 4 saatlik kapanış saatleridir. Bu saatlerde fiyat verileri yeni muma geçer. Günlü kapanış saati yukarıda da belirttiğimiz gibi 03:00’dır ve bu saatten itibaren yeni günü verilerine geçilmiş olur.

Bitcoin Açılış Kapanış Saatleri Türkiye


Bitcoin, kripto para borsasının temel yani ana para birimidir. Bütün paralar Bitcoin’e bağlı olarak çıkarılmış olan Altcoin’lerdir ve buna Ethereum da dahildir. Bu nedenle kripto para borsaları Bitcoin borsası olarak anılır. Bitcoin açılış kapanış saatleri Türkiye için gece 03:00’dır ve bütün borsalarda bu şekildedir.


Paribu Açılış Kapanış Saatleri


Paribu, Türkiye’nin en çok işlem yapılan kripto para borsasıdır. Her geçen gün daha fazla altcoin eklenen ve yatırımcılarına ciddi fırsatlar sunan açılış kapanış saatleri de tıpkı diğer borsalar gibi söz konusu değildir. Bu borsada da 7/24 işlem yapılabilmektedir. Ancak grafik verilerinin takip edilmesi açısından gece 03:00’dan itibaren yeni günün verilerine geçilir. Peki kripto para borsalarında neden açılış kapanış saatleri bulunmaz? Bu soruya aşağıdaki şekilde cevap verelim;

  • Kripto para borsalarında ticari faaliyetler yapılmadığı için açılış ve kapanış saati söz konusu değildir. Diğer borsalarda ticari faaliyet söz konusudur ve mesai saatleri dışında işlem yapılmaz.
  • Bu borsalarda kısa kapanışların yani mum grafiklerin oluşması için 4 saatlik verilerin alınmasının nedeni, fiyat endeksinin belirlenmesi ve değerlendirmelerin yapılmasıdır.
  • Kripto para borsalarında günün kapanış vakti, Türkiye saati ile 03:00’dır. Bu saat diğer ülkelerde farklılık gösterebilir.
  • Kapanış saatlerini kontrol etmek açılış ve kapanış takibi yapabilmek, yatırım araçlarının fiyatlarını kontrol edebilmek ve doğru yatırım yapabilmek açısından önemlidir.
Binance Açılış Kapanış Saatleri


Binance açılış kapanış saatleri de diğer borsalar ile aynıdır. dünyanın en büyük hacimli borsalarından biridir ve Türkiye’ye de destek vermektedir. Hatta Türkiye genelinde çok fazla yatırımcısı bulunduğu için Binance Tr olarak aynı bir borsada oluşturmuştur. Hem Binance global hem de TR olan borsası için Türkiye açısından kapanış saati 03:00’dır.

Coinbase Borsası Saat Kaçta Açılıyor?


Coinbase borsası hem kripto varlıkları izleyebildiğiniz hem de bunlara yatırım yapabildiğiniz bir borsadır. 30 milyondan fazla kullanıcısı bulunan bu borsa ABD merkezlidir. Coinbase borsası saat kaçta açılıyor sorusuna, diğer tüm borsalar gibi 24 saat hizmet vermektedir cevabını verebiliriz. Bu borsada da açılış ve kapanış saatleri yoktur ve günün verileri, Türkiye saati ile 03:00’da yenilenir.










yazısı ilk önce üzerinde ortaya çıktı.

 
Üst